Teollisuuskatu 23, toimisto ja koulurakennus

 

Teollisuuskatu 23, toimisto ja koulurakennus, peruskorjaus

Pääsuunnitelija arkkitehti Winni Ekelund

Rakennushanke on vuosina 1942-87 rakennetun 7-kerroksisen teollisuus- ja toimistorakennuksen peruskorjaaminen opetus- ja toimistorakennukseksi.

Kohde on 7. kerroksinen teollisuus- ja toimistotalo jossa on 2 kellaria, yhteensä 9 kerrosta. Talo on rakennettu useassa vaiheessa. Ensimmäinen vaihe, B- ja C-osat, ovat vuodelta 1942, toinen vaihe, A-osa sekä pihan alla olevat kellarit, on vuodelta 1962 ja kolmas vaihe, D-osa, on vuodelta 1987. Rakennuksiin on tehty lukuisia muutostöitä. Viimeisin laajempi muutostyö on vuodelta 2005, jolloin 5. ja 6. kerros peruskorjattiin.

Vanhan 40-luvun rakennetun osan keskellä oli vanha sisäpiha, joka oli vaikeahoitoinen ja korjaustarpeessa. Pihan alapohjaa uusittiin ja piha katettiin valokatteella. Puolilämpimään tilaan on sijoitettu taiteilija Anssi Kasitonnin teos ”Liberace”. Ulos, pihanpuoleiselle julkisivulle on tulossa toinen taideteos, taiteilija Maria Stereon pronssista valettu teos ”Ajaton”.

Kerrosala 19 089 m2

Tilavuus 103 770 m3

Myllypuron metroasema

 

Myllypuron metroasema

Helsinki 2016, pääsuunnittelija arkkitehti Jarmo Maunula

Myllypuron metroaseman muutostyö raide-, laituri- ja katutasolla. Rakennushanke sisältää Myllyaukion lippuhallin peruskorjauksen,uuden pohjoisen sisäänkäynnin rakentamisen metroaseman pohjoispäähän sekä muutostyöt metroaseman kummankin pään portaissa.Hankkeen yhteydessä laiturikatos, laiturin pintarakenteet ja kalusteet uusittiin, laituritasolle rakennettiin uudet tekniset tilat ja uusi huoltoporras.

Muutosalueen laajuustiedot:

Katettu laituritaso 3750 m2

Katutaso 4500 m2

Yhteensä 8250 m2

Kulosaaren metroasema

Kulosaaren metroasema

Helsinki 2011, pääsuunnittelija arkkitehti Jarmo Maunula

Kulosaaren metroaseman muutostyö katu- ja laituritasolla. Rakennushanke sisältää metroaseman lippuhallin peruskorjauksen ja laajennuksen sekä muutostyöt portaissa. Hankkeen yhteydessä laiturikatos uusittiin, laiturin pintarakenteet ja kalusteet uusittiin, laituritasolle rakennettiin uusi laiturivarasto ja uusi poistumistie. Poistumistien yhteyteen sijoitettiin metroaseman uudet tekniset tilat.

Muutosalueen laajuustiedot:

Katutaso                                                       400 m2

Laituritaso                                                   1741 m2

Yhteensä                                                     2141 m2

 

 

 

 

Lindström Koivuhaka

Lindström Oy Koivuhaka 2017

Vantaa, pääsuunnittelija arkkitehti Jukka Sallinen

Lindström Oy Koivuhaka LIL on teollisuusrakennus, johon sijoittuu pesula ja jakeluterminaali aputiloineen sekä pesularakennuksen toimistotilat. Tuotanto- ja varastotilat, tuotannon aputilat ja sosiaalitilat sekä toimisto-osan näyttely-, neuvottelu- ja taukotilat sijaitsevat ensimmäisessä tasossa. Rakennuksen päätyyn, toiseen kerrokseen rakennettiin toimisto- ja neuvottelutilat, puhelintilat, varasto sekä toimistotilojen iv-konehuone.

Kerrosala:

Tuotanto- ja varasto               2 321 m2

Toimisto                                    1059 m2

Yhteensä                                  3 380 m2